Startsida / Inlägg

Déjà vu-läge för Storvreta

av Jonas Gustavsson

Déjà vu?
12 januari 2016.
Då skrev jag ett blogginlägg om Storvreta som då, efter en stark start på hösten, dalat ner till en sjundeplats i tabellen. Nian AIK nosade bara två poäng efter.
17 januari 2017.
Storvreta har efter en fin höst dalat i tabellen och är nu sjua. Nian AIK flåsar i nacken, två poäng efter.
Helt galet att vi står inför exakt samma läge som ifjol.
Storvreta sjua.
AIK nia.
Två pinnar och ett slutspelsstreck emellan.
Ifjol kom ju Storvreta från en fiaskosäsong där man sensationellt missade slutspelet och vi talade om tidernas fiasko.
Att då hamna i läget att riskera halka utanför slutspelsplatserna är så klart pressande, med tanke på det som hänt innan.
Men ni minns hur det gick ifjol.
Storvreta gick hela vägen. Men efteråt pekade många på just läget där mitt i januari som vändpunkten på allt. I det läget, med AIK flåsandes i nacken, så lyckades man vinna hemmamatchen mot Falun – och med den matchen inräknad så avslutade laget grundserien med åtta segrar och en oavgjord på nio matcher. Den där segern mot topplaget och trippla mästarna Falun var som en spruta med självförtroende rakt in klubban, sedan körde Uppsalalaget bara på.
Den här gången ska Storvreta inte möta Falun – utan nu ställs man mot just AIK som ligger bakom i tabellen.
Torsk mot AIK, samtidigt som Dalen tar minst två pinnar mot Sirius, innebär att Storvreta halkar ner som nia i tabellen.
Man möter ett AIK som vann första mötet i höstas, som vunnit tre raka matcher och tvålade dit Pixbo senast, ett AIK med före detta Storvreta-spelaren Joakim Olsson i högform, på parketten i Solna.
Ett Storvreta som föll mot Linköping senast, som saknar sin stjärna Alexander Rudd, ett lag där veteranen Jesper Berggren (!!!) är den som har den längsta målsviten för tillfället (fem matcher).
Inför säsongen så hade nog de flesta bockat en klar tvåa i den här matchen, men så är det sannerligen inte nu.
Det känns helt öppet.
Men vilken viktig match det för Storvreta.
Vid samma tidpunkt ifjol så fick de blivande mästarna det kvitto man behövde som lag genom att slå Falun, ett kvitto som man sedan byggde vidare på och som ledde hela vägen till SM-guld i Tele2 Arena.
Nu står Storvreta vid samma vägskäl igen.
Vilken väg blir det i år?

***

Då tippar vi veckans herrmatcher!

Tisdag:

Warberg – Helsingborg X: Helsingborgs form efter jul har inte varit speciell vass och nu har man dessutom börjat skyffla om i formationerna och det känns som man testar sig fram lite (plus att man har skada på Jonathan Nilsson, så klart). Att då ställas mot ett poängdesperat Warberg som efter en räcka förluster närmar sig poäng igen, är inte det enklaste. Doftar lite kryss här, känner jag. Dessutom: nu når väl ändå Mika Kohonen 1000 pinnar? Han kan inte hålla oss på halster längre…

Onsdag:

Linköping – Pixbo 1: Pixbo är nere i en rejäl svacka, har bara vunnit två av de åtta senaste matcherna och kommer närmast från torskar mot Höllviken och AIK på hemmaplan. Martin Östholm och Daniel Calebsson är inte i toppslag, och då svajar det. Ja, inte ens Linus Henriksson (dock inte med mot AIK) vräker in pinnar längre. Det blir jobbigt för laget borta mot Linköping som vinner mer eller mindre allt nu, och jag tror hemmalaget tar den här matchen också.

Sirius – Dalen X: Två lag som gillar att spela tajt och snålt, men det är rejäl skillnad på formen just nu där Sirius tagit sju av nio poäng de tre senaste matcherna, och där Dalen bara vunnit en av de sex senaste. I grunden så är Dalen ett bättre lag med mer spets, men Sirius är riktigt bra sedan man minskade sin skadelista, så jag tror på en ganska jämn batalj. Därmed smyger jag in ett kryss.

Karlstad – Falun 2: Jag har svårt att se Karlstad med det stundtals virriga försvarsspelet – även om det såg bra ut mot Helsingborg senast – ska ha någon chans mot bollrullande Falun faktiskt. Visst, Karlstad är som en jojo och kan lasta in riktigt bra prestationer stundtals, men för att rubba Falun krävs något alldeles extra – och det tror jag inte värmlänningarna har. Speciellt inte när nyckelcentern Tom Colling står på skadelistan.

Torsdag:

AIK – Storvreta 2: Wow, nu är vi där igen, Storvreta är nere och dansar vid slutspelsstrecket och blir det torsk mot AIK så går stockholmarna om, och skulle Dalen dessutom ta en seger mot Sirius så är de regerande mästarna bara nia (!) i tabellen. Det vore ju sensationellt. AIK är i riktigt bra form, har tre raka segrar och tvålade dit Pixbo senast. Nja, jag tror ju att Storvreta tar det här, men det är absolut inget som är givet.

Växjö – Mullsjö X: Jag satt och räknade lite på poängsnitten, och vinner Mullsjö den här matchen så har de här två rivalerna mer eller mindre samma poängsnitt. Det skvallrar ju också ganska mycket om att det är två jämna och bra lag som möts. Mullsjö har som bekant poäng i fjorton raka matcher och någon gång kommer den där sviten brytas, men jag tror man gnetar till sig någon pinne mot Växjö. Ärligt talat, det här kan gå hur som helst – och det lär bli underhållande.

***

Mycket bra innebandy nu!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB