För slutet blev ju helt osannolikt.
Det handlade ju om Warberg eller Karlstad.
Men det blev Höllviken.
Fullständigt galet.

Warberg torskade mot Linköping med uddamålet, 4-3, men det var inte långt borta att man fått in en 4-4-boll. Man hade powerplay i slutet och således ett gyllene läge att kvittera. Men misslyckades.
Den matchen var slut fem minuter före de andra matcherna – så det blev en nervös väntan för hallänningarna.
Samtidigt som Warbergs skallar hängde så ledde Karlstad med 5-3 mot AIK, och var i det läget kvar i SSL. Ett Karlstad som till slut vann med 7-4.
Men.
Det räckte alltså inte.
För i samma veva svarade Höllviken för en av de mäktigaste vändningarna den här säsongen.
Höllviken som jag redan i andra perioden räknade bort då man låg under med 6-2 mot topplaget Växjö. Ett underläge som blivit till 7-3 en bit in i tredje perioden.
Inget, absolut inget, talade för Höllviken.
Men det struntade skåningarna i.
Man gjorde 4-7, 5-7 och 6-7.
Med bara 46 sekunder kvar så kom också 7-7 – och den erövrade pinnen gör att Höllviken håller sig kvar.
Ett Höllviken som under stora delar av matchen var rejält nedpressat av Växjö, men som hittade en väg att studsa tillbaka.
Galet nog så var det Christoffer Andersson som prickade in den där 7-7-bollen också. Skånes Kim Nilsson som ju satte den där straffen i sista minuten mot Helsingborg vilket gav en trea och fortsatt hopp, och som nu fixade ett till mål i ett pressat slutskede.
Han är en av Höllviken-hjältarna.
Men den störste Höllviken-hjälten är Johannes Wilhelmsson.
”JW” låg bakom alla fyra målen i tredje periodens upphämtning och har svarat för 14 poäng på de tre avslutande omgångarna. Snacka om att leverera när kniven skaver mot struphuvudet.