Startsida / Inlägg

Rafflande strider hela vägen

av Jonas Gustavsson

Damernas SSL levererar den här säsongen.
Med bara tre omgångar lever alla strider:
* Kampen om seriesegern.
* Kampen om fjärdeplatsen som ger hemmaplansfördel i kvarten.
* Kampen om de sista slutspelsbiljetterna.
* Kampen om att säkra nytt kontrakt.
Med bra tre omgångar kvar har alla lag något att spela för.
Linköping kan ju faktiskt rädda sitt kontrakt även om det ser becksvart ut, Karlstad och Warberg omnämns inte i den huvudsakliga slutspelskampen men båda lagen har fortfarande chansen att nå slutspel, Rönnby har ett brutalt avslutningsschema men kan fortfarande bli fyra.
Precis den spänning som en serie ska bjuda på.
Jag tippade tabellen så här inför säsongen:
1 Iksu
2 Täby
3 Kais Mora
4 Endre
5 Pixbo
6 Karlstad
7 Rönnby
8 Sirius
9 Malmö
10 Dalen
11 Jönköping
12 Warberg
13 Linköping
14 Telge
Sju av åtta slutspelslag sitter och båda bottenlagen.
Just nu alltså.
Så tabellen, även om den lever, överraskar inte enormt – det är Karlstad som sticker ut som den stora, stora besvikelsen.
Det är väntat – men det lever.
Det blir en rafflande upplösning.

***

Dags att tippa!

Torsdag:

Rönnby – Kais Mora 2: Rönnby har gjort en kanonsäsong, har knaprat in på Endre och Täby rejält senaste tiden och har häng på fjärdeplatsen. Imponerande. Dock så blir det svårt att erövra en hemmaplansfördel i kvarten eftersom man möter de tre bästa lagen i de tre sista matcherna. Rönnby har skrällt förr, men mot formstarka Mora? Nej.

Fredag:

Dalen – Täby 2: Täby har gått kräftgång ett tag nu men efter blott en seger på sju matcher så tog man en övertygande 11-3-viktoria mot formstarka Warberg senast, så kanske är man på gång att samla ihop krafterna inför slutspelet där man nu känns mer som en dark horse än en utmanare. Nu är ju Matilda Sjödin tillbaka också. Dalen jagar slutspel, men jag tror Täby vinner här.

Warberg – Pixbo 2: Warberg har verkligen lyft sedan Mikael Nilsson kom in och man är nära ett nytt kontrakt efter några nyckelsegrar. Senast blev det dock storstryk mot Täby, och det lär knappast bli tal om någon seger mot solida Pixbo heller. Känns som en klar tvåa.

Endre – Telge 1: Var har vi Endre någonstans just nu? Ja, det är en fråga som flyter. Efter fyra raka förluster så vann man nyckelmatchen mot Täby bara för att sedan få storstryk av Kais Mora. Telge slåss för att hålla sig kvar, har ett gynnsammare schema än Jönköping och lär sno några poäng till – tveksamt om de pinnarna kommer på Gotland dock.

Sirius – Iksu 2: Iksu är SSL:s bästa och hetaste lag just nu så allt annat än en seger borta mot Sirius skulle överraska. Sirius, som jagar slutspel, har kryssat mot både Rönnby och Linköping i de senaste matcherna och har poäng i fem av de sex senaste kamperna – men den formen räcker inte mot hetaste laget. Solid tvåa.

Linköping – Karlstad 2: Med nio poäng kvar att spela om och åtta poäng upp till nedflyttningsstrecket lever hoppet alltjämt kvar för jumbon Linköping, men vinner man inte mot Karlstad bommas den öppningen igen. Karlstad blandar och ger men är på slutspelsjakt och har ett i grunden bättre lag, de två parametrarna borde göra att det blir tre värmländska pinnar här.

Jönköping – Malmö X: Jönköping öppnade säsongen väldigt bra och kändes då som en slutspelskandidat snarare än en nedflyttningskandidat, men under andra halvan av vintern har man inte alls varit bra och nu är man i högsta drag indragna i bottenstriden. Telge är tre pinnar bakom med nio poäng kvar att spela om. För JIK blir det en nyckel att vinna mot Malmö för sedan har man svåra matcher. Malmö? Skaplig form… så dunkar in ett kryss här.

***

Rafflande!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB