Startsida / Inlägg

Fyra års väntan på stjärnan är över

av Jonas Gustavsson

Äntligen!
Efter fyra år i exil, först i Schweiz och sedan i Allsvenskan, så är Kim Nilsson äntligen tillbaka i SSL igen.
Det efter en galen rysare.
– De körde över oss i första, vi körde över dem i andra, jag tror att tredje matchen blir betydligt jämnare, sa Kim Nilsson häromdagen när jag frågade honom om vad han trodde om den tredje och avgörande matchen mot Salem.
Kim Nilsson trodde rätt.
Salem vann ju första matchen med galna 8-1 och Kalmarsund replikerade med lika galna 9-0, två resultat som gjorde att man inte hade en aning om vad man skulle förvänta sig i den tredje och avgörande matchen.
Det blev inte bara ”betydligt jämnare”, det blev mer än så.
Salem ledde med både 1-0, 2-1 och 3-2, men Kalmarsund lyckades replikera tre gånger om och matchen fick avgöras på övertid där det skramlades fram ett gäng kvalificerade målchanser innan William Larsson kunde sopa in 4-3-bollen och skjuta Kalmarsund tillbaka (ja, man har ju varit uppe som Färjestaden) till högsta serien igen.
Strålkastarna är alltid riktade på Kim Nilsson, konstigt vore annars, men den stora hjälten för smålänningarna var kaptenen och trotjänaren Johan Wittberg.
30-åringen låg bakom både 3-3-målet och 4-3-målet, där avgörandet var en fantastisk delikatess.
Wittberg passade bakom ryggen till William Larsson som sköt direkt och avgjorde hela matchen, hela matchserien, hela avancemanget, med sitt andra mål för eftermiddagen.
Men så små marginaler det var.
Salem hade sannerligen sina chanser och kunde lika gärna tagit SSL-platsen och ingen hade kunnat skrika om orättvisa om det blivit så. Det är bara buga och bocka för den resa som man gjort, den insats man tryckte fram i den avgörande matchen. Så nära, men ändå så långt borta.
Kim Nilsson?
Megastjärnan gnistrade inte och blev poänglös, men hans betydelse ska så klart inte underskattas. Han har lyft hela Kalmarsund sedan sin hemkomst och utan honom hade klubben aldrig varit i närheten av SSL.
Med honom föddes hopp, han blev en magnet för att locka andra skickliga spelare, hans blotta uppenbarelse har gjort Kalmarsund respekterat.
Kalmarsund är en klubb som kan färga SSL, som har potential att göra de resor som Mullsjö och Växjö har gjort, även om det kommer kräva en hel del både sportsligt och organisatoriskt. En ny arena har det snackats om länge, men nu verkar det äntligen också bli realitet.
Sedan har klubben något som ingen annan har:
Kim Nilsson.
Ingen klubb kunde ta Kim Nilsson till SSL, därför fick Kim Nilsson ta hela Kalmarsund till SSL.
Fyra år har gått sedan han underhöll på SSL-nivå, men till hösten är det äntligen dags igen.
Få har den genombrottsförmågan som Kim Nilsson har, egenskapen att kombinera fart, kraft, balans och teknik på ett närmast nog fulländat sätt.
Han är dessutom en spelare som brukar lyfta ju tuffare det blir, ju bättre motståndarna är.
På så sätt passar hans spel bättre i SSL än i Allsvenskan.
Dessutom får han nu äntligen chansen att bevisa att han förtjänar den där landslagströjan som många tycker att han inte borde ha bara för att han spelar i Allsvenskan.
Välkommen tillbaka, Kim.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB