Startsida / Inlägg

Mitt uppe i brinnande slutspel, men…

av Jonas Gustavsson

Vi är mitt uppe i ett brinnande slutspel och har en SM-final som är runt hörnet, men ändå går det inte att sluta tänka på nästa säsong redan nu.
Det är ju befängt egentligen, matchserien mellan Storvreta och Mullsjö har det där lilla extra även om femte matchen kanske var den minst underhållande hittills, men nästa säsong blir något alldeles extra.
Då tänker jag inte i huvudsak på Kim Nilssons comeback i världens bästa liga, utan kampen mellan giganterna.
I en av pauserna i femte semin så presenterade Storvreta nämligen en riktig bomb: man har gjort klart med landslagsliraren Rasmus Sundstedt, mannen med sammet i handlederna som kan lira både back och forward och säkert också målvakt om han fick den möjligheten. Sundstedt som därmed vänder hem efter en sejour i Schweiz och sätter ännu mer stjärnglans på SSL.
Dessutom en tydlig signal till rivalen Falun att det blir rejäl kamp om tronen nästa säsong. Falun som för en tid sedan bombade ut att man gjort klart med landslagscentern, blågula kaptenen och en av världens bästa spelare i form av Johan Samuelsson som även han vänder hem från Schweiz.
Två blytunga bomber, två superlag som rustar ytterligare, två lag som varit dominanta redan i år och som ser ut att bli ännu mer dominanta nästa år.
Samtidigt som SSL blir bredare och fler utmanar så är det två lag som dominerar och har gjort så under en lång tid.
Falun och Storvreta har vunnit SM-gulden de åtta (!) senaste åren.
Mycket talar ju för att den där sviten växer i vår också. Falun är redan i SM-final, Storvreta håller på att ta sig dit.
Efter en matchserie som sprakat och där målen haglat, där känslan varit att det kunnat gå hur som helst, så kändes det som att Storvreta satte ner foten lite i den femte semin mot Mullsjö.
Storvreta rivstartade och tappade, men berördes inte nämnvärt av det utan förmådde växla upp igen och när andra rycket kom så hade inte Mullsjö speciellt många svar att komma med.
Så klart var Jimmie Pettersson, den gamle Mullsjö-liraren, en av de hetaste på planen, blåste nytt liv i den slitna klyschan att ”släkten är värst”, sopade in trippla bollar och grundade 9-6-vinsten.
Mullsjö var absolut med målmässigt men hemmalaget kändes definitivt starkare.
Storvreta har nu 3-2 i matcher och är ”bara” en seger från SM-final.
Det är inte alls omöjligt att Mullsjö skramlar fram en sjunde och avgörande match, men jag tror att Storvretas bredare spets kommer avgöra det här till slut och att serieettan tar sig till final.
Igen.
En SM-final som i så fall blir en försmak på en ännu hetare tuppfäktning mellan giganterna nästa år.
Jag tror dessutom varken Falun eller Storvreta har värvat färdigt. Det cirkulerar uppgifter om att fler högoktaniga spelare är i rörelse, bland annat i riktning mot Dalarna och Uppland.
Oavsett om Storvreta går till final eller inte så är det inget snack om vilka två lag som är SSL:s två stora dominanter just nu.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB