Startsida / Inlägg

Tre matcher – fine.

av Isabel Boltenstern

Marcus Nilson och Martin Lundberg får alltså tre matcher var efter fighten som resulterade i två demolerade ansikten, och det finns väl egentligen inte mycket att säga om domen mer än att den är helt acceptabel. Båda parter såg ut som världskrigssoldater i ansiktet när de lämnade isen, på grund av både klubbor och knytnävar, men tonen var tämligen vänskaplig när de pratade med media efter matchen.

Många vill hävda att ”lite slagsmål tillhör sporten”, men blodvite är ju en annan femma. Speciellt när blodet tämligen forsar… Jag tycker också att man ska få puckla på varandra utan att domarna leker fredsmäklare. Det finns dock gränser. Det handlar ju om mer än herrarna på isen och den publik som är fullt införstådd i spelets melodi. Återigen: det finns barn som kollar. Kan man diskutera datorspels inverkan på barn humör och beteende bör väl en händelse som denna  också klassas som mindre lämplig för unga att skåda…

Tre matcher – fine. Bra jobbat, disciplinnämnden!

För övrigt twittrade jag med HV71:s press- och informationschef Daniel Wengel igår och efterfrågade en kickboxningsduell med Mackan Nilson. Han svarade att han inget kunde lova. Fortsättning följer!

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jonathan Ekeliw
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB