Startsida / Inlägg

Viktig match – dåliga förutsättningar

av Isabel Boltenstern

Ikväll släpps pucken i Växjö, och matchen mellan Lakers och ett sargat AIK inleds. Eftersom de båda lagen tampas i ingenmansland, med rädsla för att halka ner under kvalseriestrecket, är matchen otroligt viktig. Visst råder det ett glapp i kontakten till Brynäs (och Frölunda) på slutspelsplats, men allt går att reparera med en seger och/eller lite silvertejp. Eller Voltaren och sprutor…

Växjö kommer med en tung historik i bagaget – en streak bestående av nio förluster. Senast de vann på ordinarie tid var den 9:de december, och sedan dess har man plockat två poäng. Laget de besegrade för 45 dagar sedan var just kvällens motståndarlag – AIK. Då fick Fredrik Norrena hålla nollan, och hans lagkamrater vidrörde aldrig utvisningsbåsets bänk.

Och om vi åker tidsmaskin med AIK skymtar vi månader av skador, och laget har kämpat i konstant uppförsbacke. Senast i högen av bekymmer finns pensioneringen av två rutinerade spelare. Kristian Huselius höll i fem matcher, och förra veckan fick 38-åriga Dick Tärnström tacka för sig. AIK har tappat sin förstaplats i snittåldersligan. De har gått från 28,16 år till 25,28 på bara några veckor. Det är en hel del rutin som flyger ut genom fönstret, och Utan Esa Pirnes hade det liknat ett juniorlag.

Dessutom fick AIK en skada på backen Fredrik Carlsson förra veckan…

Konstaterat inför kvällens match:
effekten av att byta tränare mitt i säsongen är sällan långvarig.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jonathan Ekeliw
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB