Startsida / Inlägg

Ett onödigt utspel

av Isabel Boltenstern

Det är nio matcher kvar i grundserien, och Skellefteå sparkar tränaren Anders Forsberg. Hans signatur har hamnat på ett papper hos ”rivalen” Modo, vilket styrelsen uppenbarligen inte gillar. Hans tre säsonger hos Skellefteå är nu bortspolade.

Kan vi diskutera det här? Forsberg har, precis som många andra, signat med ny klubb innan säsongen är över. Skillnaden är att denna information läckt ut, olyckligt, men såhär är sporten. De mest eftertraktade spelarna och ledarna jagas tidigt – detta kan omöjligt vara en nyhet. Att en tränare som dessutom snubblat på mållinjen de senaste åren känner för att gå vidare är väl inte mer än rätt. Allt har sin tid – men inte såhär.

Jag misstänker att Forsberg redan innan säsongsstarten tänkte som i datorspelet Hugo – sista chansen nu!

Enligt pressmeddelandet på skellefteaaik.se såg styrelsen ingen framtid för Anders Forsberg i föreningen, så vad är då problemet med att han går vidare? De borde snarare ta tillvara på hans kompetens och köra projektet ända in i kaklet. Ett värdigt avslut för en stor trotjänare. Denna gång tror iallafall jag att Skellefteå, med Forsberg i spetsen, hade knipit SM-guldet.

Dessa övergångar händer jämnt och ständigt. När man säger att det är modigt av föreningen att statuera ett exempel tycker jag man är naiv. Hade detta varit en engångsföreteelse – fine. Detta kommer inte förändra något för resterande tränare och spelare som redan innan nyår får anbud från andra klubbar. Inte en chans!

Och styrelsens utlåtande sedan: ”Vi valde då att sjösätta den nya organisationen redan nu för att skapa stabilitet och bästa möjliga förutsättningar inför stundande slutspel.

Stabilitet? Bästa möjliga förutsättningar? Hmm…

Anders var ärlig mot föreningen och laget, och gjorde helt rätt. Han ska hålla huvudet högt efter detta.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB