Startsida / Inlägg

Slopa Euro Hockey Tour!

av Isabel Boltenstern

Oddset Hockey Games är över för denna gång, och ännu en turnering har i Svenska medier titulerats som ett fiasko. Lagets prestation var skräp, ledarnas initiativ var skräp och publiksiffrorna var skräp. Hela helgen har tydligen varit ett steg bakåt i svensk hockeys utveckling.

Så när ska dessa småturneringar slopas?

Hela Euro Hockey Tour är i min mening en dålig produkt. Det är som ett enda långt förspel till ett VM, och laget är ett hopkok av vad man kan se på Elitseriearenorna till vardags. Dragnamnen är ytterst få, och dessutom är det inte samma spelare som ska bära den blågula tröjan i det ”riktiga” världsmästerskapet. Pär Mårts får alltså prova ut reserver till de NHL-spelare som lagom till kommande VM blivit skadade, bygger hus eller gifter sig.

Aningen meningslöst, kan tyckas.

Nu kanske jag låter aningen negativ, och det är jag också. Jag tycker att man borde slopa allt vad Karjala Tournament, Channel One Cup, Oddset Hockey Games och Kajotbet Hockey Games heter. Att skicka ett tveksamt lag till dessa turneringar och skriva löpsedel efter löpsedel om hur värdelöst Tre Kronor är väcker inte precis ett intresse för det lag som i slutänden kommer till VM.

Summan av kardemumman: kör klubblagshockey från september till april, och sadla sedan om till Tre Kronor-fokus.

Vad tycker ni? Medhåll? Mothugg?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jonathan Ekeliw
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB