Startsida / Inlägg

Men nu -yra!

av Jan Helin

När skulle yran börja? I vintras när spekulationerna och planeringarna inför årets nyhetshändelse var som febrigast kändes det som att Sverige skulle vakna upp till bröllopsyra omedelbart efter julhelgerna. Istället vaknade vi upp till en rekordvinter. Mycket långt från någon ung kärlek och yra.

Efter en vår med prinsesskris, hundratalet tv-timmar och Aftonladets landsomfattande Säg Ja-kampanj som fått 14 par att fria på löpsedlarna behöver vi inte fundera längre:

På onsdag (i morgon) är yran här på riktigt. Gäster kommer, fartyg anländer, förfester hålls, vägar spärras av och… håll i er nu:

Aftonbladet lägger bröllopsbevakningen i en egen tidning varje dag fram till söndag!

Guide till festen, nyhetsbevakning, festbevakning och populärhistoria om kungafamiljen. Ändå – inte allt du behöver. På lördag skriver Aftonbladet webbhistoria med en åtta timmar lång Superlive. Webbformatet som förenar liverapportering i form av twitterflöden, bloggar nyhetsrapportering, tv-sändningar, bildspel – allt! Eller okej, för tydlighetens skull – nej, vi får inte sända själva vigseln. Den har SVT ensamrätt på som de sålde till TV 4, men inte sålde till oss. Vår Superlive kommer dock vara det överlägset roligaste komplementet att följa till TV-sändningarna. Missa den inte!

Och på söndag… ja, den tidningen kommer att bli historisk. Slut sen, tänker ni? Icke!

Redan på måndag kommer Aftonbladets specialmagasin Royal med en superminnestidning med bröllopsbilderna på blankt magasinspapper. Därefter lovar jag alla er som tycker at allt redan är för mycket att vi kommer att strama upp oss i vår hovbevakning. Men nu – yra!

Lägg till detta det storpolitiska dramat med svensk huvudperson som nu utspelar sig kring BP och Sportbladets bländande rapportering från VM i Sydafrika och slutsatsen kan bara bli en: En människa som inte läser Aftonbladet dessa dagar måste vara gjord av trä. Och några sådana finns ju förvisso.

 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB