Startsida / Inlägg

Klick! i Ipad – världens coolaste app!

av Jan Helin

I dag sätter klick en ny standard för tidningar i Ipad. Utan att rodna törs jag påstå att detta är den bästa av alla tidningsappar hittills. I världen.

Det är långt ifrån en stel pdf av en papperstidning. Klick! i Ipad innehåller massor med material som inte finns i pappersversionen. Extrabilder, videomaterial, ljud och bonussidor, möjlighet att shoppa modefynden direkt online och möjlighet att dela innehållet i Klick! med sina vänner på Facebook.

Vårt mål har varit att Klick! på Ipad ska vara en Wow-upplevelse, säger Marica Finnsiö, vår utvecklignschef för mobilt på Aftonbladet.

Klick! gänget har lyckats. Kolla in själv! Fler stolta röster från det magiska teamet bakom Klick!:

– Det känns fantastiskt kul att vi är redo att komma ut nu. Vi har låtit utvecklingsarbetet få ta den tid som behövdes för att lansera en produkt som vi är nöjda med, säger Klick-chefen Anders Juhlin.
  Andrev Bergström och Tom Fägrell har skapat och byggt appen. De har arbetat med appen i månader för att få alla bitar på plats. En av de viktigaste delarna har varit användarvänligheten. Målet har varit att göra Klick! så enkel att hantera att man aldrig behöver ha hållit i en Ipad för att förstå hur det fungerar.
– Något av det viktigaste har varit att se till så att Klicks själ fortsätter leva även i padden. Läsarna måste känna igen sig och få samma goa känsla som när de läser papperstidningen, säger Anders Juhlin.
Till sin hjälp har utvecklarna haft en nära kontakt med ett antal Klickläsare som agerat testpiloter och provkört de olika delarna i appen och kommit med feedback om allt från användarvänlighet till funktion och innehåll. Marica Finnsiö, är nöjd med samarbetet:
– Jag vill rikta ett stort tack till våra testpiloter som har varit ovärderliga i utvecklingsarbetet. Deras åsikter och input har hjälpt oss att göra Klick! i Ipad till en unik upplevelse.
Nu när Klick! finns i Ipad fortsätter utvecklingen mot andra läsplattor.
– Android är en viktig spelare som vi också behöver bli kompis med, säger Marica Finnsiö.
Vad är ni mest nöjda med?
– En av de bästa sakerna med Klick! i Ipad är att vi kan ge läsarna nya typer av innehåll, så som rörlig bild och ljud. Samtidigt öppnar denna digitala värld för en helt ny typ av läsarkontakt. Jag hoppas verkligen att läsarna tar chansen att höra av sig till oss med vad de tycker, så att vi kan fortsätta göra Klick! så som de vill ha den, säger Anders Juhlin.

Skärmavbild 2011-01-21 kl. 09.26.54.png
  • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB