Nästa år: Ett Superår
avVad blir 493 miljoner människor och 4 325 897 kvadratkilometer?
Svar: EU, Europeiska unionen.
I dag flyttade hela kolossen från belgiska Bryssel till franska Strasbourg för fyra dagars debatt och beslut.
Nu har det mörknat utanför, klockan är 20.20 och inne i parlamentets kammare pratar ledamöterna sharia.
Det är glest, mycket glest i bänkraderna men två svenskar har synts där: Eva-Britt Svensson, vänsterpartiet och Inger Segelström, socialdemokraterna.
Debatt om nytt förslag kring gemensamma EU-bestämmelser för skilsmässor.
I korthet går det hela ut på att ett par, där makarna kommer från olika länder, även från länder utanför EU, själva ska få bestämma enligt vilket lands lag de ska skilja sig.
Sverige har satt sig på tvären och nu försöker man tala ärade fru Segelström och ärade fru Svensson tillrätta. Fram och tillbaka småspringer män i frack. Jag tror att de tillhör servicepersonalen.
En gigantisk byggnad lätt att förirra sig i med 785 ledamöter från 27 länder. Sverige företräds av 19.
Den här veckan är det skilsmässor, torskkvoter, kollektivavtal, skyddet för barn på internet och gemensamt klimatsamarbete med u-länder som är på tapeten. Bland annat. Och så kommer Frankrikes president och EU:s ordförande Nicolas Sarkozy hit för att prata finanskris, Lissabonfördrag och Ryssland. Bland annat.
Holländska runt ena hörnet, franska runt det andra, engelska här, tyska där och någonstans lite svenska.
Förstår vi egentligen hur mycket som bestäms här och hur mycket besluten här, i Strasbourg, faktiskt påverkar oss i Sverige?
Förmodligen inte.
– Nästa år blir ett superår, sa representanten från Sverige som är svenska journalisters guide.
Superår med EU-val, svenskt ordförandeskap och en ny ”grundlag” som ska tas i land. Själv kommer jag just från den svenska superveckan. Den där Sahlin, Reinfeldt, Björklund och de andra drabbat samman i medier och i Riskdagen.
Där sas ingenting om superåret. Knappt något om EU alls.
Här pågår debatterna till midnatt. Klockan 21 är det utfrågning av en ny kommissionär.
Det är drag här i EU och för denna höst premiär i Strasbourg. För i somras rasade taket in. Rakt in över plenisalen. Om det inte hade varit sommar kunde de svenska moderaterna ha strukit med. Inför flytten tillbaka till Strasbourg demonstrerade parlamentariker med bygghjälmar på huvudet.
Men att hela EU-kolossen flyttar från Bryssel till Strasbourg tolv gånger varje år för enorma summor med noll miljötänk är en annan historia om den här unionen som vi är med i och som det nog vore bra om vi visste lite mer om.