Johanna Melén

bloggar om svensk politik

Startsida / Inlägg

Reinfeldt som bubbeldrycken Lugn och God

av Johanna Melén

 Om du var en läskande bubbeldryck, vad skulle du heta då?

alltiddar.jpg

 Den sista frågan från frilansande politikerutfrågaren Al Tidär med kalasstrut på huvet gjorde statsminister Fredrik Reinfeldt lite fundersam. Vad skulle han heta om han var en läskande bubbeldryck?

 Lugn och god kanske, sa Reinfeldt till slut.

Bättre än kristdemokraten i alla fall som hade svarat Pepsi men sedan ändrat sig till Koskenkorva.

 Då gav jag upp, sa Al Tidär.

 Många trängdes kring statsminister Fredrik Reinfeldt när han och hustru Filippa Reinfeldt kom till Moderaternas valstuga vid Sergels torg. Autografer och frågor.

 

maren.jpg

Meran ville veta vad Reinfeldt vill göra för människor med otrygg anställning, som Meran som har en projektanställning. Till slut gick han fram till statsministern och fick svar om bland annat sänkt arbetsgivaravgift för unga och utbildningssatsningar. Inget nytt under solen tyckte Meran.

Jag frågade Reinfeldt om hans bästa argument för att rösta i morgon. Det blev ett ganska långt svar om EU-samarbetets betydelse för klimatpolitiken, jobben och ekonomin – frågor som EU-parlamentet i högre eller lägre grad har inflytande över.

 Och har man rösträtt och det finns människor som dör och strider för detta i världen, då är det självklart att använda den vid varje tillfälle som ges, sa Reinfeldt.

Stödet för Moderaterna har minskat i de senaste opinionsmätningarna men Reinfeldt sa att ingenting är klart före klockan nio i morgon kväll och till dess är det bara att kämpa på. Ända in i kaklet som Socialdemokraterna säger.

Vilket är viktigast – att det går bra för Moderaterna eller att Sverige vinner över Danmark i kväll?

 För mig är alltid politiken viktigare. För mig är det viktigt att Moderaterna går fram och att vi får ett högt valdeltagande. Men jag har också ett stort idrottshjärta och jag kan sortera det också och tycka att det är viktigt att Sverige vinner, sa Reinfeldt.

En stund tidigare hade Pablo Contreras rört sig mot den moderata valstugan. I handen bar han kampanjmaterial från Vänsterpartiet, Kristdemokraterna, Anna Maria Corazza Bildts personvalskampanj, Folkpartiet, ja från alla.

– Det är inte jag som har tagit dem. Det är de som har gett materialet till mig. Jag kan ju inte säga nej, de gör ju sitt jobb, sa Pablo som absolut ska gå och rösta i morgon. 

pablo.jpg

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB