Johanna Melén

bloggar om svensk politik

Startsida / Inlägg

Integritet mot miljö

av Johanna Melén

Lunch med pepparstekt lax och diktläsning är avklarad och debatten går vidare om valplattformen. Partiledningen vill att rätten att vara privat, den personliga integriteten, ska vara ett av tre bärande ben inför valet. Många vänsterpartister vill i stället prioritera klimat- och miljöfrågorna. De som tycker som partistyrelsen lyfter bland annat fram den bild som finns av Vänsterpartiet: Som ett parti som är för centralstyrning, som ”vill pådyvla oss vilken tandkräm vi ska välja”, som ett ombud uttryckte det. Den här bilden vill partiledningen tvätta bort och i stället visa att V är ett parti för frihet och människors rätt till privatliv.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB