Startsida / Inlägg

Toppa fikat med stans bästa topping

av Johanna Paues, Berlin
cupcakes

Det är väl lika bra att erkänna det – det är ju toppingen vi cupcakeälskare är ute efter. Utan den är ju bakverken bara en tråkig muffin och inget att bry sig om, eller vad säger ni?

Så, fellow cupcakelovers, var hittar ni den krämigaste, fluffigaste, snirkligaste och gulligaste cupecakestoppingen i Berlin? Jo, på Cupecakes Berlin i Friedrichshain.

Mein Gott, vad vilka goda bakverk! Framförallt på grund av berget med smör- och färskostkräm ovanpå förstås (även om själva bullen är himla god den med, visst visst). Dessutom finns det varianter för veganer/laktosintoleranta, mycket bra.

Intressant kuriosa är att när amerikanska Dawn startade sin cupcakebussiness för något årtionde sedan fick hon höra rätt många glåpord från Friedrichshainarna. Komma här, till gamla Östberlin, och sälja något så typisk amerikanskt! Inte okej.

Tiderna förändras, det må jag säga. I dag är ett cupcakekafé i myspysiga Friedrichshain knappast något någon rynkar på näsan över.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sebastian Laneby och Lina Thorén
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB