Startsida / Inlägg

Den charmiga fransosen gav mig två dagars bakfylla

av Johanna Paues, Berlin
lesvalseueses

Två dagars återhämtning behövde jag efter kompisens födelsedagmiddag på Les Valseuses i tisdags. Vinet flödande, kan man lugnt säga. Kul var det! En riktig expatmiddag dessutom – sex nationaliteter på åtta personer. Så är det ganska ofta här och jag älskar det. Att möta så stora delar av världen i sin vardag, det är spännande.

Charmiga Les Valseues ligger vid stationen Eberswalderstrasse i Prenzlauer Berg. Restaurangen har en kort meny som ändras hela tiden, ofta ett gott tecken. Fast stekarna, som är deras specialitet, kan man alltid få. Ett  supertrevligt ställe med härlig atmosfär som passar lika bra för utekvällen med kompisgänget som för en romantisk middag.

Prisnivå: Mellan. Men ni som bor i någon av Sveriges überdyra storstäder kommer att tycka att det är riktigt jäkla prisvärt. Vi lade knappt 50 euro per skalle för hela kalaset med förrätt, huvudrätt, efterrätt och dryck. Och då betalade vi ändå för födelsedagsbarnet och hade druckit vin á la tvådagarsbakfylla (och nej, jag drack inte mest av alla, jag är bara inte så eh… tålig. Längre). Dessutom var maten helt fantastisk.

Okej, nu måste jag panikgöra någon slags plan inför helgen. Insåg precis att jag kommer att vara ensam med barnen båda dagarna. Då gäller det att vara rustad till tänderna med roliga saker, annars blir det hejkon bejkon och dålig stämning. Men va fasen, någon jäkla barnteater eller så hittar jag säkert.

Glad helg på er!

lesvalseuses2

lesvalsuese4 lesvalsuese3lesvalsueses5lesvalsueses6Följ mig bloglovin! På Instagram heter jag johannapaues.

 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Fred Balke, Jenny Åsell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB