Startsida / Inlägg

Tyska hamburgare serverade mitt i björkskogen

av Johanna Paues, Berlin

För några dagar sedan var jag inbjuden att gå på ett öppningsfest för en ny klädaffär här i stan. Sånt är alltid trevligt – att varva småbarnslivet med snittar, fri bar och nya bekantskaper. Vi var i och för sig inte där så länge, tanter som vi är började vi längta efter att sitta ner någonstans, så Elsa och jag smög iväg till ett annat ställe efter en stund.

Nämligen det här.

hansimgluck

Nu är bilden suddig och ful, men visst är det fint med björkinredningen? Stället heter Hans im Glück och är inte unikt på något sätt – det är en kedja som finns över Tyskland – men det var helt knökfullt och uppenbarligen jäkligt poppis. Burgare på menyn. Ligger på Friedrichshstrasse.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB