Startsida / Inlägg

En klassiker, ett hamam, ett trendställe och några food trucks

av Johanna Paues, Berlin

Jag tror att jag är grå i ansiktet. Men jag vet inte, jag har inte tittat mig i spegeln på över en vecka. Mitt liv präglas just nu av ”för mycket” av precis allt – men nu ser jag i alla fall ljuset i mörkret.  Det är snart helg! Och inte vilken helg som helst, på fredag kommer två av mina bästa vänner från Sverige hit. Det ska bli så fantastiskt härligt att jag knappt har ord för det.

Vad vi ska göra? Ok, såhär tänkte jag: Först en klassiker här i kvarteret – middag på restaurangen Schneeweiss (här hade jag  och R förresten vår bröllopsmiddag, ljuva minnen!). Jag behöver äta deras schnitzel minns två gånger om året, annars blir jag ledsen.

På lördag ska vi på hamam. Skrubba bort vintern, löddra in oss, dricka te och äta turkiska bakverk. Och basta bort all stress. herregud vad jag behöver det. Efteråt tänkte jag att vi skulle shoppa lite i Kreuzberg, jag har några butiker som jag skulle vilja spana in i området kring Oranienstrasse.

På kvällen ska vi till Katz Orange, en av Mittes trendiga restauranger och efter det kan jag sätta en tia (euro, that is) på att åtminstone jag kommer att stupa i säng.

På söndag blir det nog lite Neuer Heimat här i Friedrichshain. Ett glas vin, lite lunch från någon bra foodtruck, livemusik… Blir bra. Om vi vill spanar vi in loppisen precis utanför också – förra helgen hittade jag en tröja för tre euro som jag använt varje dag sedan dess. Den luktar eventuellt lite av mitt ingrodda svett nu, jag vet inte. Har inte känt efter.

Back to work.

prinzess7
Helt randomly en bild på smultron i stuprör. Återfinns i Prinzessinnengarten i Kreuzberg.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB