Startsida / Inlägg

Nybörjare på Berlin? Här är en bra guide för förstabesöket

av Johanna Paues, Berlin

Det här med att allt plötsligt ska hända samtidigt precis innan det är en semester på gång? Finns det någon lag på att det måste vara så, eller? Ack, kära blogg. Jag hinner inte med dig just nu! Men jag kommer tillbaka, var så säker.

Men, jag tänker såklart inte lämna er tipslösa för det. Amerikanerna Audrey och Daniel är bekanta till mig här i Berlin och driver den (STORA) resebloggen Uncornered Market. Förutom att bloggen berättar om deras otroligt inspirerande liv som professionella resenärer – så coolt att man faktiskt kan jobba som turist nuförtiden – har de också en himla bra guide till Berlin för nybörjare på sin sajt.

Så, ni som planerar er första resa till Berlin (eller den andra, tredje eller fjärde – det tar ett tag innan man betat igenom den här staden. Jag är snart inne på mitt åttonde år här och har fortfarande kvar så mycket att undersöka och upptäcka att jag blir helt snurrig) – surfa till det här inlägget pronto.

"Berlin Base Flying - Dan About to Go!"
Daniel på väg att släppas ner från toppen av Park Inn-skyskrapan vid Alexanderplatz.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB