Startsida / Inlägg

I give you – vårens bästa restaurangtips

av Johanna Paues, Berlin

Hallå på er! Vi går vidare i tipsandet och nu ska det handla om restauranger. Härliga stället som på olika sätt andas Berlin och som man kommer att komma ihåg länge!

AFT_LaSoupe4
La Soupe Populaire. Foto: Hanna Skoog

1. La Soupe Populaire. Snacka om ball lokal! Den omåttligt populära reston, driven av stjärnkocken Tim Raue, ligger i ett gammalt bryggeri där mycket av originaldetaljerna fått vara kvar. Två olika menyer, en som ändrar sig ungefär var tredje månad och en med brandenburgsk husmanskost. Boka i tid för att äta middag, lunch är lite enklare men reservera måste man alltid. Missa inte den balla baren i samma hus, Le Croco Bleu. Stadsdel: Mitte/Prenzlauer Berg.

2. Paris Bar. Så genuint det bara kan bli och en riktig institution bland Berlins restauranger. Här har stadens kändisar, politiker, jetsetare och konstnärer hängt sedan urminnes tider. Bör upplevas! Stadsdel: Charlottenburg.

3. Katz Orange. Ett relativt nytt ställe som bjuder på en skön atmosfär, massor av Berlinsk coolness och bra mat. Regionalt producerat och ekologiskt på menyn, som sig bör nuförtiden. Ligger i ett gammalt bryggeri, inredningen är charmig och rustik. Stadsdel: Mitte

AFT_Neni3
Neni. Foto: Hanna Skoog

4. Neni. Gott israeliskt på menyn. Kanske inte så man trillar av stolen av smaklycka – men det kompenseras rejält av den superfina lokalen. Älskar ljuset, den växthusaktiga inredningen i mitten och utsikten över girafferna i Zoologischer Garten. Dessutom ligger stället i hotellet 25h vilket är lika med sehr hippt. Stadsdel: Charlottenburg.

5. Kimchi Princess. Högljutt och festligt – inte minst för att det här är ett ställe där man får plocka och greja själv med maten. Grillat på koreanskt vis – och så några vansinnigt goda drinkar på det. Stadsdel: Kreuzberg.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB