Startsida / Inlägg

Vinn ett ex av Mitt Berlin – en rykande het Berlinguide!

av Johanna Paues, Berlin

I går träffade jag en av mina frilansarkollegor här i Berlin, Annamaria Olsson. Hon är aktuell med en guidebok till Berlin, den heter Mitt Berlin och är svinbra. Inte bara för att hon har så skön smak vad gäller restauranger, barer och områden – boken tar på ett superfint sätt upp varför det blivit som det blivit här. Historien, kulturen, politiken. Väldigt intressant.

annamaria

Annamaria har bott här i sju år (lika länge som jag!) och såhär säger hon om varför hon hamnade i just Berlin.

– Jag hade rest runt i Asien i sex månader, ville inte tillbaka till Sverige, hamnade här och blev kvar. Jag gillade den kreativa och internationella stämningen och känslan av att vara så nära den europeiska historien och de stora politiska idéerna.

Vilken är din mest berlinska anekdot?
– Man möter så många olika typer av människor här jämt så man får en ny Berlinanekdot nästan varje dag! I går till exempel hamnade jag bredvid den här killen på tunnelbanan, en bayrare med hemmagjorda cowboykläder på sig. Han var här på semester.

annamariascowboy

Vad har varit roligast med att skriva boken?
– Att det blivit så tydligt vilken mångfald som finns här och att få ge tips på pärlor i alla typer av områden. Allt från supertrendiga hispterhak till traditionella biergärten och kulturellt viktiga ställen som berättar massor om Tyskland som land.

Vill du ha ett ex av boken? Jag har fått två stycken av Annamaria som jag lottar ut. Det enda du behöver göra är att  svara på den här frågan:

VAD DRÖMMER DU OM ATT GÖRA I BERLIN?

Vinnarsvaret publiceras här på bloggen, så håll utkik! Vill du köpa boken finns den överallt där böcker finns i Sverige (bland annat här). I Tyskland hittar du den på Curious Fox i Neukölln och på Saltagrodan.de.

MittBerlin1
 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB