Startsida / Inlägg

Bästa tiden för stans tjusigaste trädgårdar

av Johanna Paues, Berlin

gärderderwelt Vårrapport från Berlin: Syrénerna blommar för fullt, det doftar skolavslutning och att sitta framför datorn nu när alla andra är lediga känns som ett hån. Nåväl, sånt är das leben. Men lite häng i det gröna har jag ändå hunnit med – efter en lång vinter går det liksom bara inte att missa den bästa blomningsperioden och Berlin har så otroligt många fina parker som verkligen är på sin topp just nu.

En av mina favoriter här i stan är helt klart Gärten der Welt i Marzahn. Det kostar en liten slant att gå in, men det är det värt. Här finns en sån där busklabyrint som det alltid tisslas och tasslas i i brittiska kostymdramer á la Stolthet och fördom, det står solstolar utställda lite här och var, det finns lekparker med vattenlek och mängder av blommande ängar och lummiga bersåer. Dessutom kan man välja tema på sin parkupplevelse. Ska det vara kinesiskt kanske? Eller koreanskt? Eller varför inte prova på en italiensk trädgård?

Ni hör. Ett vrålåk till park, helt enkelt. Tillbaka till räkningarna.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB