Startsida / Inlägg

Multikultifest x 2 och zero points to Germany

av Johanna Paues, Berlin

Minifest med grannarna och några kompisar i fredags, utgång i lördags och Karneval der Kulturen för hela slanten i dag. Den här småbarnsmorsan lever ett intensivt liv, ska ni veta!

Och inte är helgen över heller, här i Tyskland är pingsten fortfarande något som anses värt att vara ledig för. Det lär med andra ord bli en fullt ös medvetslös-dag i morgon också (meaning ta hand om och underhålla barn mellan kl. 08.00 och 22.00 ungefär. Nonstop. Man kan ju falla ihop i en liten utmattningshög för mindre).

I fredags hade vi fest med grannarna. Det var väldigt spontant alltihop, vi skulle äta middag ihop bara men så hade visst någon bjudit in ytterligare en granne, som tagit med en kompis som också hade en kompis som gärna ville komma. Och vips så var vi tio pers som satt och gjorde någon slags hemmagjord plocksushi. Så himla trevligt! Inte minst för att fyra modersmål trängdes i rummet och det byttes hej vilt mellan språken, jag älskar verkligen när det blir så.

I går var jag och R ute med några vänner. Vi var på en klubb nere på RAW-området som inte alls gjorde någon sak av Eurovision men kollade poängställningen i mobilen i precis rätt ögonblick för att hinna springa till en bar med storbildsskärm för att se när Måns tog hem hela segern. Till och med R, som i vanliga fall bara fnyser så fort någon nämner något melodifestivalsaktigt såg mäkta stolt och lycklig ut. Ett fint ögonblick. Obs att Tyskland fick noll poäng. NOLL.

Idag blev det Karneval der Kulturen för hela slanten (se bilder nedan). Tillsammans med drygt 1,5 miljoner andra människor. På riktigt alltså, det är så många som går dit tydligen och jävlar i min låda vad mycket folk det var överallt. Ibland var det så trångt att vi stod helt still under flera minuter men förutom det var det lika kul som vanligt. Vi spanade in karnelvalståget, dansade lite, söp in stämningen, åt en pizza och trängde oss hem igen. Finns det någon multikultifestival i Sverige som är bra förresten?

Nu måste jag sova så att jag orkar med resten av den här evighetshelgen.

kdk_brezl
Typisk tysk småbarnsfamilj på väg. 
kdk4
Får alltid tvångstankar av sådana där bröstvårteringar. In med fingret och draaa!
kdk3
Selfieshoot på lyktstolpe.
kdk_folk

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Lukas Jacobson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB