Startsida / Inlägg

Tierpark eller Zoo? Gå till rätt djurpark i Berlin

av Johanna Paues, Berlin

Berlin var ju som bekant en delad stad under rätt lång tid. Det innebär att vi har dubbelt upp av mycket här. Djurparker till exempel  – vi har Tierpark på den östra sidan och Zoo Berlin på den västra. Säkert same, same, tänker du kanske. Zoo som zoo, liksom.

Fel.

Om Zoo Berlin är tingel tangel, vackra blomarrangemang, kom och köp och snirkligt uformade skyltar är Tierpark… en lugn och skön promenad i det gröna, längs med vidsträckta fält med buffalos, dromedarer och zebror.

tierpark1

I Tierpark finns ett ytterst litet utbud av saker att köpa – ett glassstånd här och var men avstånden mellan dem är stora. På ett ställe ganska nära entrén kan man slå till på en spreewaldgurka som räcks över i en enkel plastpåse, östigare än så blir det knappast. Det finns förstås ett par kaféer och en restaurang. Vad som serveras? Currywurst såklart. Och köttfärsbiffar i bröd (bouletten). Husen är gråbeiga fyrkanter och informationen om djuren saklig och rak. Inga krusiduller någonstans.

tierpark3
En inlagd gurka kanske?

 

Jag gillar Tierpark. Och Zoo Berlin. Vart jag går beror helt på vilken upplevelse jag är sugen på. Igår blev det lugnet i Tierpark.

tierpark4

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén, Nils Höglander och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB