Startsida / Inlägg

12 saker du inte visste existerade i Berlin

av Johanna Paues, Berlin

En av anledningarna till att jag tycker så mycket om Berlin är att staden har så många lager. Bildligt talat, men även bokstavligt. Det finns så mycket historia, så många hemligheter. Varje gång du upptäcker något nytt, står ytterligare tio överraskningar och väntar. Varje gång du trodde att du hade lärt känna stan, visar sig en ny sida av den.

Visste du till exempel att det finns en hel värld av gångar och rum under Berlin? Att gå en guidad tur i underjorden är superspännande. Och har du någon aning om var Hitlers bunker låg? Det är inte så lätt att veta – eventuellt kan du ha parkerat på den utan att veta om det.

Här är en kul lista gjord av Thrillist. Jag har sett och gjort det mesta på den – även om nakenbadet inte var på Stadtbad Neukölln utan på det nya, lyxiga spastället Vabali i Mitte (här kan du läsa om min nakenchock där). Knashotellet Propeller Island City Lodge är förresten precis så bisarrt och underbart som man kan tro. Och lite till.

propeller-oss-1024x768
Moi och min hubby på Propeller City Island Lodge.

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB