Startsida / Inlägg

En lungkudde, någon? Fem knäppa butiker i Berlin

av Johanna Paues, Berlin
kottbild2

Det här tycker jag var roligt! Sajten Daily Secret tipsar om fyra knasiga ställen att shoppa på i Berlin.

Jag bodde runt hörnet om affären med tygcharkuterierna och fullkomligt älskade den. Så underbart absurd. Helt klart värd en omväg – inte minst om man planerar att köpa en korvbrosch eller två i julklapp till wurstfantatikern där hemma. Här har jag skrivit om Aufschnitt tidigare.

Jag skulle vilja lägga till ett ställe till listan, Intershop 2000. En butik med ostalgiprylar en masse. DDR-pulvermat, propagandaffischer, säkert supergiftiga plastleksaker, flaggor och lite kläder. Drivs av en gammal dam som gärna berättar mer om… allt. Ytterligare en ostalgibutik finns på Oderbergerstrasse i Prenzlauer Berg, VEB orange. Den är inte riktigt lika knasig, men ligger något bättre till. Här har ni förresten en hel guide till ostalgi i Berlin.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB