Startsida / Inlägg

De bästa restaurangerna i Berlin – och i Stockholm

av Johanna Paues, Berlin

God fortsättning på er! Jag börjar det nya året med lite länkliebe.

Jag brukar ju ganska ofta tipsa om Berlin Food Stories, en superbra sajt där den svenske matnörden Per Meurling samlat sina bästa restaurangtips. Han går OFTA ut och äter och skriver bara om ställen han 1. besökt flera gånger 2. tycker är riktigt bra (vem vill läsa om restos man inte vill gå till?). Hans tips kan man med andra ord lita på.

Nu har han dragit igång en till sajt, fast med Stockholmstips. Hurra! säger jag som har en fot i varje stad. Samma principer gäller för Stockholm Food Stories – det är helt enkelt en matnörds absolut bästa tips (i Stockholm heter nörden Niki Jennische).

Överlag är det ju schysst att få personliga tips från människor som vet vad de snackar om, men i Berlin är sajten extra bra för att det där finns så enormt mycket att välja mellan hela tiden – och för att matscenen förändras så snabbt att man som vanlig glad-i-god-mat-ätare med ett jobb att sköta inte har en chans att hålla koll själv.

Stockholmssajten gillar jag framför allt för att ett restaurangbesök i den här fashionabla staden kostar en halv förmögenhet. Och när man väl unnar sig lyxen att äta ute är det nicht så kul om maten är… sådär. Eller vad säger ni?

Btw – om ni blir nyfikna på Per Meurling himself, läs min artikel om honom här. Intervjun gjordes på RAW-området i Friedrichshain och sedan dess har tyvärr  matmarknaden Neuer Heimat som låg där stängts ner. Men området är ändå värt att hålla koll på, det händer ofta kul, matrelaterade saker där. Reportaget om Per fotades av eminenta (och Berlinbaserade) fotografen Elsa Quarsell.

_7002065-s
Foto: Elsa Quarsell

Läs mer!
Min guide till 10 unika och riktigt bra restauranger i Berlin

Allt du behöver för en skön weekend i stan – den kompletta resguiden till Berlin.  

skärmdump plusguide
 • Tjänstgörande redaktör: Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB