En kryddig dam-middag
avLa Lundberg bjöd in till dam-middag (alltså, det är fyra damer och jag, alla jobbade vi på samma redaktion för några år sedan, då traditionen startade, vi turas alltså om att hålla i middagen) och överraskade med thai-mat.
Asistiskt skulle jag nog säga är min akilleshäl i matlagning (fram till i går skulle jag också lägga till friterat, men efter en otrolig lyckad fritering av torsk bockar jag ödmjukt av det momentet) och jag har dålig koll på vad, förutom hela världens koriander, som ska i grytan för att det ska dofta Koh Samui eller Kuala Lumpur. Citrongräs? Jordnötter? Chili?? Det som slog mig var att det (maten alltså) förutom rejält gott också var rejält färgglatt.
De där cashewnötterna som toppar det hela var rostade med honung, så långt hängde jag med. Men såsen till nudlarna? Vad var det mer än jordnötter i marinaden till kycklingspetten? Är rädisor och bladsallat verkligen typiskt thai? Jag har ingen aning, så tur att det är grillsäsong, där känner jag mig hemma.