Startsida / Inlägg

Smaka på Stockholm

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Återigen dags för Smaka på Stockholm – med Sveriges bästa kockar och restauranger

Under 4-7 juni blir Kungsträdgården återigen en gastronomisk mötesplats för alla mat- och dryckesintresserade. Smaka på Stockholm, en av världens största matfestivaler och Sveriges största återkommande evenemang, gästas av stadens främsta kockar, food trucks och restauranger tillsammans med gästspel från andra delar av landet.

Årets stora nyhet är en pop-up krog där Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Frida Ronge samt Erik Videgård, Tove Nilsson och systrarna från Arirang flyttar in under var sin dag. På plats serverar de sina signaturrätter samt en mini-3-rättersmeny.

Ytterligare en nyhet är att Ulf Wagner och Gustav Trägårdh gästspelar med Sjömagasinet från Göteborg och Magnus Nilsson, som driver Fäviken i Jämtland, tar ner sin Korvkiosk från Åre.

– Smaka på Stockholm är en helhetsupplevelse, säger Johan Turesson och Anders Sewerin som grundade festivalen redan 1992. Under fyra dagar ges en unik möjlighet att uppleva flera av Sveriges främsta kockar och deras kokkonster, följa kockdueller, gå kurser, lära sig grilla, testa mat från food trucks och lyssna på artister. Vi har aldrig varit stoltare över att presentera evenemangets innehåll.

I Culinary Theatre får besökarna möjlighet att grilla fisk, kött och grönsaker under ledning av kända kockar. Sébastien Boudet genomför dagligen sina eftertraktade kurser i surdegsbakning och tillsammans med dessertmästaren Joel Lindqvist komponerar och presenterar de en ny nationaldagsbakelse den 6 juni.

Årets kockdueller leds av Lisa Lemke med deltagande kockar som Jonas Lundgren, systrarna Ulrika och Carina Brydling, Gustav Trägårdh, Ulf Wagner och Milos Malbasic.

– Stockholm är en fantastisk matstad och matintresset här är rekordstort. Genom evenemanget skapar vi en mötesplats för den stora breda publiken och det bästa som det svenska köket har att erbjuda, säger grundarna Johan Turesson och Anders Sewerin.

I fjol genomförde Smaka på Stockholm den största förändringen av festivalen sedan starten. Kvaliteten på restaurangerna höjdes och utbudet breddades med allt från food trucks och salutorg till populära restauranger från Stockholm ytterområden. Resultatet blev en publiksuccé med över 350 000 besökare från hela landet.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB