Startsida / Inlägg

Sveriges bästa G&T

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Pressmeddelande:

Puran Chen gör Sveriges Bästa Gin & Tonic

Gin & Tonic är en relativt enkel drink med få ingredienser. Men ibland är det enkla väldigt svårt. Få bemästrar konsten att göra en perfekt GT. I helgen avgjordes Schweppes tävling Sveriges bästa Gin & Tonic. Åtta finalister gjorde upp om den åtråvärda titeln på Grand Escalier i Stockholm och vinnare blev Puran Chen.

 

Den vinnande Gin & Tonicen: Hint of Fashion

“Hint of Fashion, var nyskapande i och med att jag vågade blanda två olika sorters gin, varav den ena var en ekfatslagrad gin, men samtidigt familjär för en GT-älskare”, säger Puran Chen.

Här är receptet:

Hint of Fashion

Ingredienser

4,5 cl (3 tsk) ekfatslagrad gin

1,5 cl (1 tsk) gin, med tydligt inslag av enbär

2 droppar Bitter

10 cl Schweppes Premium Tonic (Original)

apelsinskal

maraschinokörsbär

Gör så här:

Använd ett Old-Fashioned glas (även kallat whiskeyglas/rocksglas/tumbler). Lägg i en stor, kubisk isbit (gärna putsad så att den ser ut som en rubin) som är helt genomskinlig (dvs inga sprickor). Tillsätt båda ginsorterna och droppa försiktigt i 2 droppar Bitter rakt ner i ginen (undvik att droppa på isen, då man riskerar att frysa fast Bittern). Rör om försiktigt ett varv med en sked. Tillsätt Schweppes Premium Tonic. Tillsätt inte mer än 12 cl (max 2 gånger den totala gin-mängden) då de subtila ekfatssmakerna riskerar att försvinna. Toppen på isbiten ska vara “fri”. Ta ett apelsinskal och spruta oljorna över glaset genom att snabbt “vika” skalet mellan fingrarna med utsidan mot glaset. Vrid till apelsinskalet till en spiral och lägg den på den stora iskuben. Placera sedan ett maraschinokörsbär inne i spiralen. Servera.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB