Denna stress!

Puh, har haft att stå i på sistone! I tisdags åt jag lunch med en vän inne i stan och passade då på att gå upp på redaktionen och rensa i posten.

I går hade bostadsrättsföreningen jag bor i årsstämma. Det var lite spänt på grund av coronan; vi hade förvisso en rätt rymlig lokal men skulle – mot förmodan – alla medlemmar komma så skulle stämman flytta ut. En timme innan stämma skulle börja kom ett skyfall. Nåväl, det hann klarna upp och dessutom kom inte fler än att vi kunde stanna inne, med ett enligt myndigheterna rekommenderar säkerhetsavstånd mellan varje stämmodeltagare.

I dag var en helt vanlig jobba hemma-dag och jag insåg att jag liksom pustade ut lite. Jag har blivit som en sån där pensionär man skojar om, som göra en sak per dag. Ena dagen gå till posten, den andra köpa blommor. Annars blir det stressigt.

Så till den långa listan av nackdelar med detta hemmasittar-liv lägger jag nu ”sämre stresstålighet”.

I går publicerade vi förresten en serie som jag har jobbat på vid sidan av kulturredaktörsjobbet, tillsammans med min eminenta kollega Jenny Svenberg Bunnel. Om corona, ensamhet, oro och vad den kan göra med oss. Läs gärna.