Efter all natur: kultur!

Från Éva Mags utställning ”Det finns en plan för det här”.

Jag har tappat räkningen på hur många promenader i naturen – eller okej, stadsnaturen – jag har tagit under dessa två dryga månader jag hittills suttit hemma men det är några. Så när jag och min vän Sara kom på att man faktiskt kan gå och titta på konst blev jag lite till mig.

Vi gick till Bonniers konsthall där de visar en utställning av Éva Mag med den trösterika titeln ”Det finns en plan för det här”. Utställningshallen var fylld av omsorgsfullt utplacerat skrot och kanske är det coronastämningen men jag blev typ rörd för att även sånt som kallas skrot kan ses unikt, varje liten skruv och mutter kan bli sedd. Lite som vi människor; rätt lika varandra men ändå våra egna.

För den oroliga kan jag säga att man får köpa biljetter på nätet och så får man en tidsslot då man släpps in. På så sätt blir det inte för många samtidigt i lokalen och de som är där blir lite utspridda. Fiffigt!

Här kan du förresten läsa min kollega Ulrika Stahres kritik av utställningen.