Helgens hallonpaj

Ett favoritrecept

Vi har alltid bär i frysen, framförallt är dom avsedda för frukostsmoothies. Men jag tycker också att det är ett väldigt bra alternativ till sylt. Medan jag steker pannkaka låter jag bären tina i en kastrull bredvid. Lite morötter, kruskakli och linfrön i pannkakssmeten och keso istället för grädde så har man genast en lunch som känns vettigt att servera sina barn.

Och däremellan får bären istället bli en alldeles fantastiskt onyttig dessert. Det här är nog min favoritpaj!

hallonpaj

RÖR IHOP
150 g Smör | 2 dl Mjöl | 3 dl Havregryn | 2 dl Socker
1/2 dl Grädde | 1/2 dl Sirap | 1 tsk Bakpulver

PLACERA
500 gr osockrade hallon i botten på en pajform och klicka ut smeten på toppen

GRÄDDAPajen i mitten av ugnen, ca 30 min på 175 grader

ÄT MEDSked och alldeles för mycket vanlijsås

Fler blogginlägg från Knaada

Senaste artiklarna från Härligt Hemma