Startsida / Inlägg

Reginas knäckebröd

av Maria

 

I somras lärde jag känna Regina och på köpet fick jag receptet på det godaste, lättast, nyttigaste, billigaste men framförallt det godaste knäckebrödet. Sa jag att knäckebrödet var gott?

 

Du behöver:

1 dl majsmjöl

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

0,5 dl linfrön

0,5 dl rapsolja

2,5 dl kokhett vatten

Flingsalt att strö ovanpå

 

Gör så här:

Sätt på ugnen på 150 grader. Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan oljan och rör om. Tillsätt sedan vattnet och fortsätt att röra om tills du får en jämn smet. Häll sedan degen på en plåt. Använd en sked/slev för att trycka ut degen tunt och strö på flingsalt. Sätt i ugnen och låt det ligga och grädda mellan 1 h – 1,5 h, tills det blir hårt och får lite färg. Ta ut brödet och låt det svalna. Bryt i småbitar. Walla, klart!

 

knackrebrod__508ee9489606ee549bf8d60a
 
 

Det här brödet är verkligen gott! Det går fort att baka,det som dock tar tid är när brödet ska stå i ugnen. Därför gäller det att vara effektiv, när brödet är i ugnen passar jag på att städa min 36 kvadratmetrar lägenhet. 

  • Tjänstgörande redaktörer: Mattias Kling, Aleksandra Wojcik och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB