Startsida / Inlägg

Dr.pogosjans pizza

av Maria
 
Idag har jag lagat min favorit pizza, den smakar himmelskt och går mycket fort att tillaga jämfört med en vanlig pizza.  Varför jag gillar just pizza är att jag kan variera med toppingen och blir därför aldrig trött på att äta. Idag har jag valt att inspireras av Dr.oetker pizzasmak med pesto och mozzarella, men jag körde på vanlig ost istället.

 

 

Du behöver:

1 äggvita

1 ägg

2 msk havregryn (mjöl)

1 msk fiberhusk

½ Philadephia

 

Topping:

farmors ajvar

cocktailtomater

skinka

ost

pesto

 

Gör så här:

Vispa ägget med äggvitan riktigt fluffigt. Tillsätt sedan försiktigt havregrynet och Philadephia. Och sedan fiberhusket, du kommer märka att det börjar svälla. Bre ut degen tunt på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10-13 minuter på 175 grader, öka till 225 grader efter ett tag.

Ta ut pizzadegen och lägg på valfri toppingen, ställ sedan in den i ugnen igen. Ta ut när det ser lite krispigt ut. Walla, klart!

 

Jag gillar verkligen den här pizzan, jag blir alltid mätt och det smakar riktigt gott. Jag tror dock att det inte har med degen att göra utan mer självaste toppingen, så satsa på något riktigt gott. Degen är god men jag måste notera att den har äggsmak, för oss äggälskare är det ett plus. Vill ändå informera för er som inte är lika förtjusta. 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Alex Rodriguez och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB