Startsida / Inlägg

Ryska maränger

av Maria

 

Eftersom jag blev spontanbjuden på kaffefika hos Felisia kunde jag bara inte låta bli att baka lite efterrätt till oss, speciellt när det blev så mycket äggvita kvar efter gårdagens Lemon curd. Rosa och vita ryska maränger blev det.

 

 
 
 

Du behöver för ca 10 st:

3 äggvitor

1 krm vaniljpulver

1 tsk etika

Karamellfärg (om du vill)

 

Gör så här:

Mixa alla ingredienser tills det blir vitt skum.

 

Spritsa hälften av smeten på ett bakpapper. Häll i sedan karamellfärg och gör samma sak med resten av smeten.

 

Grädda i ugnen på 130° i ca 30 minuter.

 

Dela marängen i två delar och tillsätt lemon curd och blåbär.

 

Perfekt är ordet till denna lilla bakelse! 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB