Startsida / Inlägg

Fotoskola bypogosjan

av Maria

När jag la upp inlägget om min utveckling av foto var det någon som önskade sig att jag skulle berätta hur jag fixar med bilderna. Vilken bra idé! Så nu kör vi, steg för steg.

 

 • Jag fotar alla mina bilder med Nikon D60 och använder mig utav två objektiv, Micro 60 mm som jag tar närbilderna med och en 35 mm som är perfekt att fånga större miljöer med.
 • När jag fotar tänker jag på miljön och ljuset. Med miljön är det viktigt att det ser bra ut runt om, maten är fint upplagt etc. Ljus är viktigt men för mycket ljus blir det inte alltid bra. Lagom är bäst! 
 • Jag har Picasa som jag laddade ner gratis från nätet, den är perfekt då den är enkel att jobba med. Det jag justerar är färgerna, gör oftast bilderna ljusare och lite mer skuggiga. That’t it! Här nedan ser ni hur en bild ser ut från början till att den läggs upp på bloggen. Kom gärna med frågor! 

 

1. 

 
2. Bilderna kommer automatiskt in i programet 
 
 
3. Jag fixar endast färgerna i fliken på vänster sida. 
 
 
4. Kollar om jag är nöjd, annars ändrar jag. Går alltid att ändra sparandet. 
 
 
5. Tadahhhh! 
 
 
 
 
 
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB