Startsida / Inlägg

Frukt-pizza

av Maria
 
 

Pizza är gott men fruktpizza är helt, dunder, fantastiskt, underbart gott! Perfekt till frukosten som efterrätten, eller varför inte till mellanmålet? Snabbt, eneklt och mättande på ett fräscht sätt. 

 

För 1 person:

1 dl glutenfritt havregryn

3 msk mandelmjöl eller annat nötmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk fiberhusk

½ mandelmjölk eller vanlig mjölk

1 tsk stevia

 

Topping: banan, äpple, hallon, torkade tranbär, kanel och kardemumma.

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Blanda allt till en jämn smet, låt det få stå ett litet tag. Under tiden hacka allt till toppingen.

 

Rulla ute smeten på en bakplåtspapper och lägg över all topping.

 

In i ugnen i ca 15 minuter.

 

Ha över lite agavesirap och mumsa i dig med en kopp te!  

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB