Startsida / Inlägg

Lemon curd

av Maria
 
 
 

Lemon curd är en underbar citronkräm som jag älskar att ha i mitt kylskåp. Med det här enkla receptet får du i dig både protein och c-vitamin. Av lemon curd? Ja precis, kolla in ingredienserna vet jag. Psst… det är jättegott att ha till morgonens havregrynsgröt.

 

 

Du behöver:

2 ägg

1 äggula

1 dl citronjuice

1 dl apelsinjuice

1 tsk stevia (mer efter smak)

1 msk kokosolja eller smör  

 

Gör så här:

Koka citron och apelsinjuicen i en liten kastrull. Tillsätt sedan stevian och blanda väl.

Ha i äggen och blanda noga. Låt det få koka på ett tag samtidigt som du blandar (ca 5 minuter). 

Ta kastrulle från plattan, blanda i en msk kokosolja eller smör. 

Smaka och ha i mer stevia om du vill det.

Glöm inte att njuta! 

 

 

//Lemon curd is a wonderful lemon cream, and I love to have some in my fridge. With this simple recipe you’re getting both protein and vitamin c. Of lemon curd? Yes exactly, check out the recipe.

 

You will need: 2 eggs, 1 egg yolk, 1 cup lemon juice, 1 cup orange juice, 1 tsp stevia (more after taste), 1 tbsp coconut oil or butter.

 

Do like this: Boil the lemon and orange juice in a small pan. Then add the stevia.

Add the eggs and mix well. Let it boil for a while (about 5 minutes). Take the pan from the plate, add the coconut oil/butter. Taste and have more stevia if you want it. Yummi! 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka, Karl Sigrelius
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB