Startsida / Inlägg

(Mat-)Snapshots

av Maria
dsc_3908_530b8db22a6b225388791302
 
dsc_3926_530b8db32a6b2258d0b6c644
 
 
dsc_3939_530b8db4e087c3318d129c98
 

Min måndag har varit fullspäckad med träning, möte, skola och en grym fotokurs hos duktiga Sara. Vilken pangbrud hon är, vass bakom kameran OCH köket då hon överraskade mig en nyttig brownie. Tack vare all den näring som jag fått i mig, har gjort att jag orkat mig igenom dagen utan några konstigheter. 

 

Du behöver för 1 person:

1 laxbit

3 sparrisbitar (eller fler)

2 nävar med färsk bladspenat

1 msk soya

1 pressad vitlök

1 msk citronjuice  

 

1 dl qunioa

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

 

Börja med att koka qunioan (ett varmt tips är att alltid färdig kokt i kylskåpet).

 

Riv en bit av foliepapper. Lägg över bladspenaten och häl över soyan.

 

Lägg på sparrisen och laxen. Krydda med salt, peppar, citronjuice och pressade vitlöken.

 

Rulla in allt i folien och stoppa in den i ugnen i ca 10-15 minuter.

Glöm aldrig att njut också, den viktigaste kryddan till maten. 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB