Startsida / Inlägg

Här är receptet

av Maria
a
 

 

Med det här receptet är det bara att ringa över väninnorna för en fikapaus men var noga med att säga att det är kanel-bollar och inte kanel-bullar.  Här receptet:

 

Du behöver:

1,5 dl mandelmjöl

3 msk kokosmjöl

2 ägg

2 msk kokosolja

3 msk agavesirap

½ tsk kardemumma

 

fyllning 

1 msk smält smör

1 msk steviaströ

kanel

 

Gör så här:

 

Värm ugnen på 200°.

 

Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål.

 

Vispa sedan ihop kokosoljan, äggen och agavesirapen i en separat bunke.

 

Häll i mjölblandningen. Ställ sedan degen i kylskåpet i 10 minuter.

 

Blanda nu allt till fyllningen.

 

Nu till det roliga. Gör som vanliga kanelbullar, kavla ut degen och ha över fyllningen. Rulla och skär. Blir det som för mig, kladdigt, rulla de till runda former istället.

 

In i ugnen i ca 15 minuter. Mums!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB