Startsida / Inlägg

Brysselkålsbullar

av Maria
DSC_1301 Fotor0722152310

Ni som följt mig länge vet att jag har velat bli vegetarian och nu har jag varit det i snart två månader. Hur jag mår? Som en prinsessa utan att ha en mage som skriker av ilska. Dock var jag sugen på köttbullar idag och fick agera kreativt. Resultatet blev brysselkålsbollar med blomkålscouscous.

Du behöver för 2:

blomkålscouscous

1 blomkålshuvud

1 pressad vitlöksklyfta

Curry

Salt

 

Vegetariska köttbullar

20 stycken brysselkål

1 ägg

1 msk bovetemjöl

4 msk sesam frön

 

Brunsås

3 dl sojagrädde

2 msk sojasås

1/3 grönsaksbuljong

Torkad dill

 

Gör så här:

Börja med att riva blomkålshuvudet med ett rivjärn, pressa sedan i en vitlök och krydda med salt och curry. Stek i kokosolja.

Rulla brysselkålen först i bovetemjölen, sedan i ägget och tillsist i sesamfröna. Stek i kokosoljan.

Undertiden gör såsen, koka allt i en liten kastrull och låt det få puttra i några minuter.

Hoppas dessa ”kött”-bullar smakar väl!

  • Tjänstgörande redaktörer:  Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Annika Panas
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB