Brysselkålsbullar
avNi som följt mig länge vet att jag har velat bli vegetarian och nu har jag varit det i snart två månader. Hur jag mår? Som en prinsessa utan att ha en mage som skriker av ilska. Dock var jag sugen på köttbullar idag och fick agera kreativt. Resultatet blev brysselkålsbollar med blomkålscouscous.
Du behöver för 2:
blomkålscouscous
1 blomkålshuvud
1 pressad vitlöksklyfta
Curry
Salt
Vegetariska köttbullar
20 stycken brysselkål
1 ägg
1 msk bovetemjöl
4 msk sesam frön
Brunsås
3 dl sojagrädde
2 msk sojasås
1/3 grönsaksbuljong
Torkad dill
Gör så här:
Börja med att riva blomkålshuvudet med ett rivjärn, pressa sedan i en vitlök och krydda med salt och curry. Stek i kokosolja.
Rulla brysselkålen först i bovetemjölen, sedan i ägget och tillsist i sesamfröna. Stek i kokosoljan.
Undertiden gör såsen, koka allt i en liten kastrull och låt det få puttra i några minuter.
Hoppas dessa ”kött”-bullar smakar väl!