Startsida / Inlägg

3 bästa snacks tipsen

av Maria
DSC_0853 DSC_0864 DSC_0861

Hej, jag heter Maria och jag älskar att snacksa! Hej Maria. Jag vet inte om det är småätandet som jag gillar eller om det är att man kan variera mellan sött som salt. Med detta sagt bjuder jag på mina tre absoluta favoriter som slår onyttigt snacks i baken. Hoppas ni smakar!

Sötpotatis pommes frites 

1 sötpotatis

havssalt

timjan

2 msk smält kokosolja

 

Värm ugnen på 240°. Skär potatisen i fina delar, krydda med saltet och timjanen. Ha över kokosoljan och blanda med händerna. In i ugnen i ca 30 minuter. Servera och njut!

 

Bladspenatchips

Bladspenat

Sesamfrön

1 tsk olivolja

havssalt

 

Värm ugnen på 180°. Krydda bladspenaten med sesamfröna, olivoljan och saltet. Blanda runt med händerna och lägg över en bakplåt med bakplåtspapper. In i ugnen i ca 10 minuter. Färdigt!

 

Raw bollar

8 stycken urkärnade dadlar

1,5 dl glutenfritt havregryn

2 msk raw kakao

1 msk kaffe

1 msk kokosolja

1 msk mandelsmör

0,5 dl mandelmjölk

pistagenötter att rulla i

 

Mixa allt, förutom pistagenötterna, i en matberedare eller med en stavmixer. Forma smeten till runda bollar och rulla i pistagenötterna. För gott för att vara sant!

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB