Startsida / Inlägg

Åker till Grekland

av Maria
DSC_0806-2 DSC_0796-2 DSC_0795-2

Min mamma kom med en briljant idé om att vi ska ha en internationell matdag i veckan. Först ut var jag och eftersom jag trånar efter Grekland, bestämde jag mig för att ta Grekland till oss. Med en grekisk sallad, nybakade hälsofrallor och saganaki lyckades jag skapa en känsla som lurade oss utomlands. Ska bli kul och få se hur mamma kontrar detta!

Du behöver för 2:

Salladen 

2 tomater

1/2 gurka

oliver

1/2 rödlök

fetaost

Hacka, krydda, blanda och servera.  

Saganaki

1 hel saganakiost

1 ägg

2 msk mandelmjöl

Saften from 1/2 citron

lite oliviolja att steka i

Vispa ägget, ha i osten och sedan blanda i mandelmjölet. Stek i oljan i ca 1 minut på varje sida. Häll över citron juicen undertiden du steker. 

Frallorna 

Hemliga för tillfället

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB