Startsida / Inlägg

Helgen väntar

av Maria
DSC_1363 DSC_1369 DSC_1374 DSC_1333 2

DSC_1381Mina planer för de kommande dagarna är att fira in min första lediga helg, bada som ett litet barn och äta mängder av mat på min innegård. Jag börjar med att servera mina gäster med tacosgratäng serverat med guacamole, gurka och … salladsblad som bröd! Smart va?

Du behöver:

1,5 dl quinoa

2 dl sojafärs (torr)

½ tacokrydda sås

majs

2 tomater

1 taco sås

riven ost

 

Gör så här:

Börja med att koka upp quinoan.

Undertiden, hacka tomaterna och blanda med majsen i en skål. Häll sedan över quinaon när det är färdigt kokt.

Stek sedan sojan med tacokryddan och blanda i skålen. Till sist krydda och häll i taco såsen. Blanda väl.

Häll i en form, strö över rivna osten och in i ugnen i ca 10 minuter.

Servera med guacamole och salladsblad som bröd.

 

  • Tjänstgörande redaktörer:  Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Annika Panas
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB