Middagstips
avDet är underskattat att äta soppa när det är 35 grader ute men som tur är gillar jag att gå emot strömmen. Det blev succé! Här har du receptet på min meny…
Du behöver 4 personer:
500 g torskfilé
1 burk krossade tomater
1 liten purjolök
2 morötter
1 palsternacka
¼ chili
1 dl laktosfrimjölk (alternativ kokosmjölk)
1,5 grönsaksbuljongtärning
½ limesaft
½ paket saffran
4 msk rapsolja (alternativ kokosolja)
Tillbehör: turkisk yoghurt och tapenade.
Gör så här:
Börja med att hacka alla grönsaker. Fräs morötterna, purjolöken, palsternackan och chilin i ca 2 minuter i rapsoljan.
Tillsätt sedan krossade tomaterna, mjölken, grönsaksbuljongen och saffranen. Låt det koka i ca 10 minuter under lock.
Tillsätt 2 dl vatten och ha i limesaften.
Skär torsken i bitar, tillsätt i soppan och låt det sjuda i 10-15 minuter till.
Servera och njut!
Vitlöksbröd (7 stycken):
1,5 dl glutenfritt havregryn
1 litet paket kvarg
½ tsk salt
2 msk smör
2 krossade pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Värm ugnen på 220°.
Blanda allt i en bunke och rulla till små avlånga bröd. In i ugnen i ca 10 minuter.
Undertiden, gör en blandning av smöret och vitlöken.
Ta ut brödet och smör på, sätt in i ugnen i ytligare 10 minuter.
Färdigt! Smaklig måltid!