Startsida / Inlägg

Middagstips

av Maria
DSC_1440 2

DSC_1450 2 Fotor0727133517Det är underskattat att äta soppa när det är 35 grader ute men som tur är gillar jag att gå emot strömmen. Det blev succé! Här har du receptet på min meny…

Du behöver 4 personer:

500 g torskfilé

1 burk krossade tomater

1 liten purjolök

2 morötter

1 palsternacka

¼ chili

1 dl laktosfrimjölk (alternativ kokosmjölk)

1,5 grönsaksbuljongtärning

½ limesaft

½ paket saffran

4 msk rapsolja (alternativ kokosolja)

Tillbehör: turkisk yoghurt och tapenade.

 

Gör så här:

Börja med att hacka alla grönsaker. Fräs morötterna, purjolöken, palsternackan och chilin i ca 2 minuter i rapsoljan.

Tillsätt sedan krossade tomaterna, mjölken, grönsaksbuljongen och saffranen. Låt det koka i ca 10 minuter under lock.

Tillsätt 2 dl vatten och ha i limesaften.

Skär torsken i bitar, tillsätt i soppan och låt det sjuda i 10-15 minuter till.

Servera och njut!

 

Vitlöksbröd (7 stycken):

1,5 dl glutenfritt havregryn

1 litet paket kvarg

½ tsk salt

2 msk smör

2 krossade pressade vitlöksklyftor

 

Gör så här:

Värm ugnen på 220°.

Blanda allt i en bunke och rulla till små avlånga bröd. In i ugnen i ca 10 minuter.

Undertiden, gör en blandning av smöret och vitlöken.

Ta ut brödet och smör på, sätt in i ugnen i ytligare 10 minuter.

Färdigt! Smaklig måltid!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB