Mina 3 bästa raw tårtor!
avHär är en liten summering av mina tre bästa raw tårtor jag gjort, om ni inte har provat någon av dessa så är det dags att ni gör det för dessa är …JÄTTEGODA! Hoppas det smakar!
Du behöver:
Botten
2 dl valnötter
2 dl solrosfrön
15-20 stycken dadlar
kanel efter smak
vatten om det blir för torrt
Fyllning 1
3 dl vattenlagda cashewnötter (lägg nötterna i vatten under natten)
Saften från 1 citron
1 mandelmjölk
1 krm vaniljpulver
Fyllningen 2
0,5 dl kokosolja
3 msk agavesirap
2 dl ekologiska blåbär
Gör så här:
Börja med att mixa allt till botten med en stavmixer. Tryck ut smeten i en form.
Blanda nu allt till fyllningen nummer ett och häll över botten. Lägg in i frysen.
Undertiden, smält kokosoljan. Mixa nu oljan, sirapen och blåbären. Ta ut tårtan och häll över. In i frysen i ca 2-3 timmar. Servera!
Du behöver för en liten:Botten:
10 stycken torkade plommon (eller dadlar)
1 dl cashewnötter
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl madelmjölk/vanlig mjölk eller vatten
Fyllning:
1 krav banan
1,5 dl hallon
2 msk kokosolja (går att utesluta)
Pistagenötter till toppen
Gör så här:
Mixa allt till botten med en stavmixer. Platta ut smeten med en sked i en 10*10 cm form.
Mixa sedan allt till fyllningen och häll över botten.
In i frysen i minst 3 timmar eller över natten.
Servera med hackade pistagenötter på toppen.
Du behöver för 12*12 cm:
Botten
1 dl hasselnötter
8 stycken dadlar
1 krm kanel
Fyllning:
1,5 avokado
0,5 banan
½ dl pistaschnötter
2 msk kokosolja
Gör så här:
Mixa allt till botten och platta ut smeten i formen.
Mixa nu allt till fyllningen och häll över botten.
In i frysen över natten eller ca 2 timmar.