Rabarbersylt & scones
av
Jag har aldrig varit en ”laga-sylt-tjej” men efter att ha fått hem mängder av rabarber av min kompis var det bara att koka på. Hur det blev? Jo, det blev väldigt gott men jag föredrar att vara en ”köpa-sylt-tjej”. Tjejerna som jag träffade under draknästet säjer sylt som är ekologiska och det är något vi alla borde slå till med. Hör av er om ni är intresserade! Juste, servera gärna med hemlagade hälsoscones.
Du behöver:
2 stycken rabarber
1 dl agavesirap
½ tsk vaniljpulver
1 msk stevia strö
1 tsk kanel
Gör så här:
Skölj, rensa och skär rabarberna i skivor.
Koka rabarberna, sirapen och vaniljpulver i ca 10-15 minuter.
Sila vattnet (hade lite för mycket vatten i) och blanda i kanelen och stevian.
Häll i en tom syltburk och ät när du vill.
Du behöver för 2:
1 mosade bananer
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
En nypa salt
1 ägg
Gör så här:
Värm ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser och dela smeten i två delar.
Forma de till runda former.
Grädda i mitten av ugnen i runt 20 minuter tills sconesen börjar få färg.