Startsida / Inlägg

Sjukstuga

av Maria
DSC_1917 DSC_1938 DSC_1934

Jag hade många planer för denna soliga söndag men istället lät jag persiennerna vare nerdragna och jag gömd under täcket. Höstförkylningen har kommit i kapp mig. Trots sjukstugan lagade jag en vegetarisk chili con carne för hela veckan. Smaklig måltid till er!

Du behöver:

3 dl sojafärs (jag köper min torr)

5 dl krossade tomater

1 gul lök

1 gul paprika

3 dl bönor (valfria)

½ röd chili

Krydda med salt och peppar

Kokosolja att steka i

Pastan:

1/3 vitkålshuvud

3 stycken morötter

½ dl citronsaft

Salt och peppar

 

Gör så här:

Börja med att hacka löken och paprikan. Värm upp en stekpanna med kokosolja.

Stek löken först tills det får färg och sedan ha i chilin.

Tillsätt nu paprikan, sojafärsen, krossade tomaterna, bönorna och krydda efter smak.

Låt det få puttra ett tag,

Under tiden, riv morötterna och vitkålen.

Krydda och ha i pressade citronen. Blanda och smaka av.

Om allt smakar bra, servera och njut!

 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB