Startsida / Inlägg

Vardagsmat

av Maria

DSC_1783-4Tack till er läsare som kom med feedback om att jag borde laga mer nyttig vardagsmat. Hör och häpna, jag har skapat en ny kategori som heter just vardagsmat. Det här kommer att bli en utmaning men också väldigt kul.  Igår gick jag på känsla och då blev det brysselkål med gårdagens lax och pocherat ägg.

Du behöver: 

1 påse färsk brysselkål

150 g lax

1 msk sesamfrön

3 msk soja

2 msk sesamolja

1 tsk risvinäger

1 msk kokosolja att steka i

1 ägg

1 msk ättiksprit

 

Gör så här: 

Börja med att dela brysselkålen i två delar  och koka i en kastrull.

Undertiden, blanda soja, sesamolja, risvinäger och sesamfröna i en liten skål.

Värm en stekpanna och ha i kokosoljan, sedan tillsätter du  brysselkålen.

Efter några minuter, häll över dressingen, laxen och blanda väl. Låt det få steka på.

Koka vatten i en liten kastrull. När det börjat koka ordentligt, häll i ättikspriten och direkt efter kläcker du i ägget.

Låt det få koka i 3 minuter.

Servera och njut av din vardagsmat med stil.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB